top of page
  • Foto van schrijverclarine73

Schoolreisje en andere rampen! Help!

Daar zit ze dan, het ging zo goed dit schooljaar. De duidelijkheid en de structuur van groep 3 deed haar zo goed. Bij de kleuters had ze veel plezier, maar alle geluiden, kleuren, activiteiten, stemmen van de kinderen, geuren, ervaren en voelen van allerlei 'vreemde' materialen leidden nogal eens tot een fikse overprikkeling die er meteen na schooltijd uitkwam. Geen land meer mee te bezeilen. Van intens boos naar intens verdrietig. Met een knuffel op de bank was het enige redmiddel, liefst met mama erbij.


En toen groep 3. In het begin natuurlijk spannend maar al snel een verademing, voor zowel kind als ouders. Tot een aantal dagen geleden! De juf vertelde dat er nog allerlei leuke dingen gingen gebeuren voor de zomervakantie. Ze wilde niet veel verklappen en vertelde alleen dat ze op schoolreis zouden gaan en dat er nog leuke feestjes zouden komen. Schoolreisje? Waarheen? Gaan we ver? Is het leuk? Of eng? Gaan we met de bus net als vorig jaar? In zo'n drukke, volle bus, met gillende kinderen? En gaan er ook papa's of mama's mee? Mijn mama? Hoe ruikt het daar? Is er veel lawaai? Zijn er enge ronddraaidingen? Of dieren die aan je snuffelen en gek ruiken? En feestjes? Wat voor feestjes? Wat gaan we doen? Waar is het feestje? Moet ik iets doen? Moeten we gekke kleren aan? En het allerergst....zijn er ballonnen??? Die kunnen zomaar knallen hè?!! Iedereen lijkt heel blij, maar ik voel me niet blij, ik heb er buikpijn van! Dat is wel raar toch....moet ik nu ook blij zijn? Hoe dan?


Ze hoort niets meer van wat juf zegt en na schooltijd barst de bom. Mama snapt er niks van. Ze wil niets vertellen en hangt de rest van de dag op de bank. Slapen wordt die nacht ook niets en de volgende morgen wil ze niet naar school, nooit meer!


Mama belt naar school. Is er iets gebeurd gisteren? Samen met juf komen ze er uiteindelijk achter wat de waarschijnlijke oorzaak is. En die dag komt alles er wel uit, gelukkig! Mama kan de ergste spanning wel wegnemen, maar de onrust blijft.


En daarom zijn ze nu hier. Want spannende dingen kunnen er zomaar weer zijn en kan ze daar mee om leren gaan? Natuurlijk!! Hiervoor gebruik ik het Sensikids-traject.


Het Sensikids-traject bestaat uit 7 sessies waarin we samen o.a. gaan ontdekken wat er eigenlijk allemaal gebeurt in je lichaam als je blij, boos, bang of verdrietig bent. Hoe dat voelt bij jou en hoe je weer jezelf rustiger kunt maken. We ontdekken dat je je hoofd heel goed kan opruimen aan het einde van de dag, zodat je lekker kunt slapen. Aan de hand van spiegelverhalen bespreken we veel voorkomende situaties die overprikkeling kunnen veroorzaken, zodat je daar beter op voorbereid bent. Met spelletjes, handpoppen, liedjes en creatieve werkvormen worden vaardigheden ingeoefend. O ja, er is ook huiswerk om samen met papa en/of mama te oefenen, zo leer je nog sneller!


Ook interesse? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan via info@puurengevoelig.nl of bel naar 06-44198009 #hsk#hoogsensitief#hooggevoelig#sensikids#zintuigen#ademhaling#overprikkeling

29 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page