top of page
  • Foto van schrijverclarine73

Klaar voor de start?!

Bijgewerkt op: 21 jun. 2022

"Haha en dan duikt Clarine ineens weer de bosjes in...", aldus een uitspraak van een vriendin tijdens een van onze wandelingen. En ja, ze heeft gelijk, ik kan gewoon niet 'normaal' wandelen. Mijn warrige hoofd kan dan blijkbaar ineens wel multitasken, want terwijl ik vol aandacht naar iemand luister, of zelf iets heel serieus aan het vertellen ben, scant mijn blik nagenoeg onafgebroken de omgeving af. Wat groeit er allemaal? Ken ik ze allemaal of zie ik iets nieuws. Staan er kruiden/planten/bomen die echt heel erg nodig benoemd moeten worden omdat ze echt heel bijzonder zijn? Tja, eigenlijk vind ik dat laatste al heel snel.....dus worden gesprekken inderdaad heel regelmatig abrupt onderbroken door een 'duik van mij in de bosjes', oftewel, ik pluk hier en daar wat en MOET dan gewoon vertellen wat het is, waar het goed voor is, wat je ervan kunt maken en hoe bijzonder ik deze vind. Heel eerlijk, ik vertel best veel tijdens zo'n gewone vriendinnenwandeling, en toch is dat slechts 10% van wat ik had kunnen en misschien wel willen vertellen. Maar ja, das natuurlijk niet zo sociaal. Niet iedereen deelt deze nogal heftige passie ;) en er is tenslotte nog veel meer belangrijks uit te wisselen dan alleen kruiden- en planten weetjes.


Het advies van diverse vriend(inn)en om dit te gaan doen voor groepen 'vreemden', vond ik in eerste instantie iets te spannend. Wie zit daar nou op te wachten? Weet ik daar wel genoeg voor? Kan ik dat wel? Durf ik dat wel? Kortom, dikke vette plankenkoorts en twijfel aan mezelf. Toch ging het vuurtje steeds feller branden. De urgentie om juist NU de (basis)kennis van de geneeskrachtige kruiden en planten in de directe omgeving door te geven aan een zo groot mogelijke groep mensen, lijkt alleen maar toe te nemen. Alles in mij riep: "NU, GAAN!"


En ze ging..... en wat was het fijn. Wat een mooie groep mensen. En òf ze er op zaten te wachten! En natuurlijk wist ik genoeg en kon ik dit wel. Wat een fijne bevestiging en wat motiverend om hiermee door te gaan! Dankbaar dat ik dit kan en mag doen en ook voor alle steun die ik daarbij mag ervaren.45 weergaven1 opmerking

1 Comment


mo_vanleussen
Jun 14, 2022

Zo mooi hoe jij dit omschrijft en precies jij!!! Mooi mens, dit is waar je hart van groeit!! En velen mogen meegenieten!

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page