top of page
Natuurcoaching: Programma's
Excursie

Zintuigen, handige dingen?!

Nou en of! Je kunt niet zonder en je moet ze ook nog eens flink bezig houden! Als je veel thuis bent en misschien ook minder buiten speelt, kun je je gaan vervelen, je zorgen maken en allerlei ‘piekergedachtes’ krijgen of je voelt je gewoon niet zo fijn, soms weet je niet eens precies waarom.

 

Lekker buiten zijn en je ogen, oren, neus, mond, handen en je gevoel gebruiken, maakt je hoofd lekker rustig waardoor je daarna minder piekert. We oefenen ook hoe je je gedachten kunt sturen zodat je je niet zo snel zorgen maakt.

 

Tijdens de tocht krijg je natuurlijk informatie over de natuur zelf en kun je allerlei vragen stellen. Je hoeft zelf niets mee te nemen. Houd qua kleding rekening met het bos en het weer. Een klein buitje regen kunnen we wel aan. Als er meer regen voorspeld wordt, verzetten we de tocht naar een andere dag.

Buitenonderwijs

Toelichting voor ouders: 

Doelgroep: basisschoolleerlingen groep 6, 7 en 8

De hele serie bestaat uit drie verschillende tochten.

Aan elke tocht kan ook afzonderlijk meegedaan worden

Een enkele tocht kost €25,- per kind, per serie van drie €70,-

 

(Prikkelgevoelige) kinderen pikken spanningen op uit de directe omgeving of uit de maatschappij. Vaak zijn ze zich daar niet bewust van, terwijl in het lichaam wel spanning wordt opgebouwd. Dit kan zich op verschillende manieren uiten, zoals slecht slapen, enge dromen, onverwachte heftige reacties of huilbuien, etc. Deze spanning kan afgebouwd worden door op een speelse manier bewustwording te realiseren van ervaringen, gedachtes en gevoelens en daarmee leren omgaan. Met korte opdrachten wordt tijdens de excursies elk zintuig apart geactiveerd zodat we de omgeving waar we zijn heel bewust en rustig kunnen waarnemen. Het bewust waarnemen van een natuurlijke omgeving kan een middel zijn om even ‘uit je hoofd’ te gaan en in je lijf te landen. Hierdoor ontstaat als vanzelf meer rust en makkelijker contact met wat je voelt. De werkvormen bieden mogelijkheid om op een speelse manier met gevoelens om te leren gaan. Door vanuit diverse perspectieven te kijken, maken de kinderen kennis met de mogelijkheid om op verschillende manieren naar hun eigen situatie te kijken. De nadruk ligt op ervaren en doen. Er is ruimte voor korte individuele coachingsgesprekjes en daarnaast verwerken we de ervaringen in de creatieve toepassing van al het moois wat we tegenkomen tijdens de tochten. Individueel aanvullende coaching is uiteraard mogelijk.

Excursie

Buitencoaching

Avontuurlijke ontdekkingstocht voor pure kids

Ontdek (met) je zintuigen!

Voor jou:

Zit je in groep 6, 7 of 8? Hou je van buiten zijn en ben je nieuwsgierig? Ga dan mee!

bottom of page